Rottne H21D

  Rottne H21D en stark och effektiv skördare för slutavverkning när inget annat än det bästa är ett alternativ.

  ROTTNE H21D byggs med 6 eller 8 hjul och har en hydrostattransmission som ger otroliga 230 kN dragkraft, separata hydraulpumpar för kran och aggregat samt en medsvängande hytt med bästa tänkbara sikt.

  1
  2
  3
  1

  Alternativen är stora LogMax 7000, SP 761 och EGS 706 aggregat.

  2

  Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare.

  3

  Maskinen fås med 6 eller 8 hjul.

  ROTTNE H21D har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor på 227 kW (305 hp) som med god marginal uppfyller dagens emissionskrav för dieselmotorer.

  POWER TECH PLUS-motorn har modern 4-ventilsteknik, ”common rail” insprutningssystem och 2 st seriekopplade turboaggregat och ett högt vridmoment (1351 Nm), vilket ger mycket bra respons vid snabba effektuttag. Skördaren kan med denna teknik köras med lägre arbetsvarv vilket resulterar i lägre ljudnivå, mindre vibrationer och framför allt lägre bränsleförbrukning.

  AdBlue-åtgången är då endast 2–3% inblandning behövs.

  Modern skördarhytt med förarkomfort i lyxklass

  Den rymliga och komfortabla hytten med stora fönsterytor ger föraren fri sikt inom hela arbetsområdet. Den ergonomiskt utformade förarplatsen har en väl samlad instrumentering på sidan och framför förarstolen som är luftfjädrad och försedd med Airvent. I de ställbara armstöden sitter spakpaneler med de funktionstangenter som används regelbundet vid fällning och upparbetning. Lådor och förvaringsutrymmen för det dagliga arbetet samt en effektiv ACC klimatanläggning ger föraren en behaglig arbetsdag.
  Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare. Comfort Line är i fösta hand utvecklat för våra skotare, men finns även i version för skördarna. Vi introducerade Comfort Line redan 2007 och det är därmed ett väl beprövat system. Sedan starten har Comfort Line utvecklats med bland annat förbättrad mjukvara, robustare konstruktion och exaktare positionering.

  Ger god överblick över maskinens funktioner

  Maskinstyrsystemet ROTTNE D5 är uppbyggt med CAN-bus-teknik, styr och övervakar motor, transmission och kran. Systemet består av en huvuddator och ett antal styrenheter placerade ute på maskinen. Inställningar av kran, transmission och motor, övervakning av tryck, temperaturer och vätskenivåer samt felsökning gör föraren via pekskärmen (gemensam med Forester apteringssystem). Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på skärmen.

  ROTTNE Forester är ett kraftfullt och smidigt apteringssystem med flera fördelar

  Rottne Forester är byggt enligt standarden Stanford 2010, vilket innebär en framtidssäkring för bättre kommunikation och synkronisering mellan olika enheter i skogsbruket. Programvaran hanterar även automatisk rapportering med vanliga pdf-filer.

  Kranen RK250 har ett tiltbart kranfundament och en räckvidd på 11 meter

  Den extremt starka kranen, RK250, har ett tiltbart kranfundament och en räckvidd på hela 11 meter. Den sitter rakt över boggin för att ge skördaren bästa möjliga stabilitet, vilket behövs för att det stora aggregatet EGS706 ska kunna användas på full räckvidd.

  För alla ROTTNE-maskiner är servicevänligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet.

  För alla ROTTNEs maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor i utvecklingsarbetet. Det skall vara enkelt och bekvämt att göra underhåll, service, och reparationer.

  EGS706

  EGS 706 är ett robust aggregat avsett för Rottne H21, med en kapdiameter av 75 cm och en tvåstegsväxlad hydraulisk trädframmatning (3,5 m/s eller 5,2 m/sek). Ett stabilt aggregat som i första hand är konstruerat för grov slutavverkning. Bärande hjularmar och fem matarvalsar som ger ett stadigt grepp även om de grövsta stammarna vilket underlättar upparbetningen av tunga träd. Matningshastigheten regleras automatiskt beroende på trädstorleken vilket ökar produktionskapaciteten vid avverkning i klenare bestånd. Diametermätningen sker via en sensor i de övre kvistknivarna och längdmätningen över ett fritt roterande mäthjul.

  LOGMAX7000C

  Log Max 7000C är ett stort aggregat som klarar de allra grövsta skogen. Detta skördaraggregat kombinerar hög dragkraft med snabb matningshastighet och presterar bäst i grovkvistig skog. Matarhjulsmotorer med variabelt deplacement ger hög matningshastighet i klen skog och anpassas automatiskt för att ge mer kraft i grov skog. Väl placerade skydd och huvar skyddar komponenter och slangar från skador. Högpresterande såghydraulik ger fullt flöde till sågen för snabb kapning. Den starka dragkraften genereras tack vare två K170-ventiler som tillåter ett högt oljeflöde.

  LOGMAX6000B

  Log Max 6000B är ett lätt skördaraggregat för slutavverkning. Aggregatet är konstruerat för kombinationen låg vikt och hög dragkraft.
  Log Max 6000Bär byggt på beprövad hydraulik och har ett maximalt hydraultryck på 260 bar och ett maximalt flöde på 280 l/min. Matarhjulen på Log Max skördaraggregat jobbar alltid vinkelrätt mot stammen vilket leder till lägre friktionsförluster och mindre risk för inträngningsskador. Detta garanterar även att trädet alltid ligger i mitten av stambanan för pålitlig längd- och diametermätning. Väl placerade skydd och huvar skyddar komponenter och slangar från skador. Högpresterande såghydraulik ger fullt flöde till sågen för snabb kapning. Log Max 6000B kan utrustas med Hultdins Supercut med automatisk kedjesträckare.