Rottne H14C

  ROTTNE H14C – Ett riktigt kraftverk för ändgaller

  Rottne H14C är en lättkörd skördare och ett riktigt kraftpaket, en allroundmaskin för såväl slutavverkning som andra- och tredjegallring. Skördaren har ett stabilt 6-hjuligt chassi med enkelaxel bak och portalboggi fram, vilket ger utmärkt frigångshöjd och förbättrar skördarens egenskaper i svår terräng.


  1
  2
  3
  1

  alternativ EGS 596, SP461/561 eller LogMax 5000 aggregat.

  2

  Den rymliga och komfortabla hytten med stora fönsterytor ger föraren fri sikt inom hela arbetsområdet.

  3

  Isometrisk maskin är bra för krävande terräng.

  Med sitt kraftiga chassi och låg tyngdpunkt är ROTTNE H14C en kraftfull skördare anpassad för både gallring och slutavverking.

  Den stabila konstruktionen ger många fördelar vid arbete i till exempel nerförslut då hjulbasen är anpassad så att bakdelen ger en bra och tillräcklig motvikt.

  ger god överblick över maskinens funktioner

  Maskinstyrsystemet ROTTNE D5 är uppbyggt med CAN-bus-teknik, styr och övervakar motor, transmission och kran. Systemet består av en huvuddator och ett antal styrenheter placerade ute på maskinen.

  Inställningar av kran, transmission och motor, övervakning av tryck, temperaturer och vätskenivåer samt felsökning gör föraren via pekskärmen (gemensam med Forester apteringssystem).

  Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på skärmen.

  RK140 är en stark kran med lång räckvidd

  Kranen RK140 är speciellt anpassad och utvecklad för Rottne H14C . Den sitter rakt över portalboggin och har en tiltfunktion med stora utslag framåt och bakåt. Räckvidden är i standardutförande 10 meter men som tillval finns ett alternativt utskjut som gör att räckvidden ökas till hela 12 meter beroende på vilken aggregatstorlek som används.

  ROTTNE H14C harvesterissa on tehokas 6-sylinterinen kolmannen sukupolven dieselmoottori, joka täyttää dieselmoottorien nykyiset päästövaatimukset vaivattomasti.

  POWER TECH PLUS moottori on varustettu modernilla nelisylinterisellä teknologialla, yhteispaineruiskutuksella ja muuttuvasiipisellä turboahtimella, jotka mahdollistavat erinomaisen voimansiirron ja reagoinnin kaasutukseen. Harvesteria voidaan operoida tästä syystä alhaisilla kierroksilla, joka vähentää koneen melua, tärinää ja tietysti myös polttoaineenkulutusta.

  För alla ROTTNE-maskiner är servicevänligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet.

  För alla ROTTNEs maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor i utvecklingsarbetet. Det skall vara enkelt och bekvämt att göra underhåll, service, och reparationer.
  Hela bakre delen av skördaren med motor och transmission kan snabbt öppnas upp för inspektion och service. De gångjärnsupphängda bukplåtarna underlättar servicearbetet men gör också hela bakdelen mycket enkel att hålla ren.

  EGS 596

  EGS 596 är ett allroundaggregat som klarar allt utom den riktigt grova slutavverkningen. Den speciella konstruktionen med bärande hjularmar och tre matarvalsar innebär ett lägre knivtryck helt anpassat för kvistningsarbetet. Matningskraften kan därmed utnyttjas maximalt eftersom matningsfriktionen reduceras till ett minimum.

  EGS 596 har en kort ram, möjlighet att kontrollera övre och undre knivar separat och hög dragkraft, vilket tillsammans ger fina egenskaper för körning i besvärlig lövskog. Diametermätningen sker via en sensor i de nedre kvistknivarna och längdmätningen över ett fritt roterande mäthjul.

  SP461 LF

  Ett snabbt och smidigt aggregat, konstruerat för minimal friktion och maximal produktion. Den låga vikten i kombination med de kompakta måtten garanterar en smidig och enkel positionering oavsett utrymme och gör det till ett perfekt aggregat för gallring.

  Aggregatet når sin absoluta toppkapacitet i bestånd med en bhd från 10 till 25 cm, men hanterar även grövre stammar på ett effektivt vis. Det är i alla bemärkelser – ett stort litet aggregat.

  SP561 LF

  Det är ett högproducerande allroundaggregat, konstruerat för minimal friktion och maximal produktion. Konstruerat för varierande arbetsuppgifter och erbjuder mycket goda egenskaper för såväl klena gallringar som lättare slutavverkningar.

  De mycket kompakta måtten i kombination med en perfekt kvistning ner till 30 mm gör att den klena gallringen kan utföras snabbt och effektivt med högsta kvalitet. I den grövre avverkningen ger de smarta LogHold och proportionellt vinklade matarhjul ett aggregat med imponerade stamhållning och högsta produktion. SP561 är utan tvekan både kompakt, bred och mångsidig.

  Når sin absoluta toppkapacitet i stammar med en bhd från 15 till 35 cm, men hanterar tack vare LF-principen även grövre stammar på ett effektivt vis.