Rottne H11D

  ROTTNE H11D är en mycket flexibel skördare för både gallring och lättare slutavverkning

  ROTTNE H11D i 6- respektive 8-hjulsutförande, är en midjestyrd skördare för både gallring och slutavverkning. Kraftfull motor, hydrostatisk transmission samt midjeleden på mitten ger ROTTNE H11D utmärkta terrängegenskaper och exakt spårning.

  Skördarhytten har suverän förarkomfort och fantastisk sikt över arbetsområdet. Den nivellerande hytten med inbyggd hyttfjädring, Comfort Line, är svängbar ± 90º och följer automatiskt kranens svängrörelse men kan också styras med separat joystick.

  Boggilyften gör ROTTNE H11D extra flexibel – till exempel i trånga passager, blöt eller brant terräng och vid flytt mellan avverkningsobjekt när kedjor används.


  1
  2
  3
  1

  Vaihtoehtoina EGS 596, SP461/561 tai LogMax 5000 harvesteripää.

  2

  Comfort Line vaimennettu pyörivä ja vakaava ohjaamo on täydellinen työpiste kuljettajalle.

  3

  Kone on saatavana 6- tai 8-pyöräisenä.


  Den midjestyrda skördaren ROTTNE H11 arbetar mjukt och följsamt och är suverän i brant terräng och sanka marker. Med breda band blir marktrycket mycket lågt.
  Den hydrostatiska transmissionen med tre växelsteg arbetar med hög dragkraft och ger ROTTNE H11D extra goda köregenskaper. Med 8WD och individuell boggilyft på båda axlarna förstärks detta ytterligare med extremt liten vändradie.

  Modern skördarhytt med förarkomfort i lyxklass

  Stor och bekväm hytt

  Den rymliga och komfortabla hytten med stora fönsterytor ger föraren fri sikt inom hela arbetsområdet. Den ergonomiskt utformade förarplatsen har en väl samlad instrumentering på sidan och framför förarstolen som är luftfjädrad och försedd med Airvent. I de ställbara armstöden sitter spakpaneler med de funktionstangenter som används regelbundet vid fällning och upparbetning. Lådor och förvaringsutrymmen för det dagliga arbetet samt en effektiv ACC klimatanläggning ger föraren en behaglig arbetsdag.

  Comfort Line – originalet sedan 2007

  Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare. Comfort Line är i fösta hand utvecklat för våra skotare, men finns även i version för skördarna. Vi introducerade Comfort Line redan 2007 och det är därmed ett väl beprövat system. Sedan starten har Comfort Line utvecklats med bland annat förbättrad mjukvara, robustare konstruktion och exaktare positionering.

  ROTTNE D5 ger god överblick över maskinens funktioner

  Maskinstyrsystemet ROTTNE D5 är uppbyggt med CAN-bus-teknik, styr och övervakar motor, transmission och kran. Systemet består av en huvuddator och ett antal styrenheter placerade ute på maskinen. Inställningar av kran, transmission och motor, övervakning av tryck, temperaturer och vätskenivåer samt felsökning gör föraren via pekskärmen (gemensam med Forester apteringssystem). Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på skärmen.

  För alla ROTTNE-maskiner är servicevänligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet.

  För alla ROTTNEs maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor i utvecklingsarbetet. Det skall vara enkelt och bekvämt att göra underhåll, service, och reparationer.

  Hela bakre delen av skördaren med motor och transmission kan snabbt öppnas upp för inspektion och service. De gångjärnsupphängda bukplåtarna underlättar servicearbetet men gör också hela bakdelen mycket enkel att hålla ren.

  EGS 596

  EGS 596 är ett allroundaggregat som klarar allt utom den riktigt grova slutavverkningen. Den speciella konstruktionen med bärande hjularmar och tre matarvalsar innebär ett lägre knivtryck helt anpassat för kvistningsarbetet. Matningskraften kan därmed utnyttjas maximalt eftersom matningsfriktionen reduceras till ett minimum.

  EGS 596 har en kort ram, möjlighet att kontrollera övre och undre knivar separat och hög dragkraft, vilket tillsammans ger fina egenskaper för körning i besvärlig lövskog. Diametermätningen sker via en sensor i de nedre kvistknivarna och längdmätningen över ett fritt roterande mäthjul.

  EGS596 är optimalt för ROTTNE H14 men kan även användas på ROTTNE H11 och ROTTNE H21.

  SP461 LF

  Ett snabbt och smidigt aggregat, konstruerat för minimal friktion och maximal produktion. Den låga vikten i kombination med de kompakta måtten garanterar en smidig och enkel positionering oavsett utrymme och gör det till ett perfekt aggregat för gallring.

  Aggregatet når sin absoluta toppkapacitet i bestånd med en bhd från 10 till 25 cm, men hanterar även grövre stammar på ett effektivt vis. Det är i alla bemärkelser – ett stort litet aggregat.

  SP561 LF

  Det är ett högproducerande allroundaggregat, konstruerat för minimal friktion och maximal produktion. Konstruerat för varierande arbetsuppgifter och erbjuder mycket goda egenskaper för såväl klena gallringar som lättare slutavverkningar.

  De mycket kompakta måtten i kombination med en perfekt kvistning ner till 30 mm gör att den klena gallringen kan utföras snabbt och effektivt med högsta kvalitet. I den grövre avverkningen ger de smarta LogHold och proportionellt vinklade matarhjul ett aggregat med imponerade stamhållning och högsta produktion. SP561 är utan tvekan både kompakt, bred och mångsidig.

  Når sin absoluta toppkapacitet i stammar med en bhd från 15 till 35 cm, men hanterar tack vare LF-principen även grövre stammar på ett effektivt vis.