Rottne F13D

  ROTTNE F13D är en allroundmaskin med hög prestanda och hög lastkapacitet för dig som både kör gallring och slutavverkning. Styrbar vagn ger unika egenskaper.

  Rottne F13D är en allroundskotare med hög prestanda för både gallring och slutavverkning. Skotaren är utrustad med 8 hjul och en lastkapacitet på hela 14 ton. Hydrauliskt höj- och flyttbar grind och främre lastbanke gör Rottne F13D mycket flexibel för olika virkeslängder.


  1
  2
  3
  1

  Våra John Deere-motorer användar teknologi med återledning av kylda avgaser (EGR-system) och turbokompressor med variabelt laddlufttryck (VGT).

  2

  Hytten är samma som på alla Rottne-skotare med hög komfort och modern design. Givetvis kan den utrustas med vårt hyttdämpningssystem Comfort Line som ger föraren mjuk och stötfri terrängkörning.

  3

  Boggilyften gör skotaren mer flexibel i olika situationer – till exempel i trånga passager, blöt eller brant terräng och vid flytt mellan avverkningsobjekt när kedjor används – då hjulen med kedjor kan lyftas upp.

  Tack vare den styrbara vagnen ökar maskinens styrvinkel från 43 till 54 grader, vilket gör denna medelstora skotare till en smidig gallringsskotare med hög kapacitet.

  Rottne F13D har en styrbar vagn som ger unika möjligheter vid körning i terrängen. Den blir mycket följsam genom extremt stor styrvinkel och liten vändradie. Skotarens kraftiga chassi klarar höga påfrestningar vid slutavverkning, men är också idealisk vid klena, trånga gallringar, tack vare den unika vagnstyrningen.

  ROTTNE F13D ajokoneessa on tehokas 6-sylinterinen kolmannen sukupolven dieselmoottori, joka täyttää dieselmoottorien nykyiset päästövaatimukset vaivattomasti.

  POWER TECH PLUS ROTTNE H11D har en kraftfull FT4 dieselmotor, som med god marginal uppfyller gällande emissionskrav för dagens dieselmotorer. För att uppfylla de Tier 4 (FT4) bestämmelserna har PowerTech-motorn utrustats med ett integrerat filtersystem, som består av en dieselkatalysator.

  Vårt maskinstyrsystem ger en god överblick över maskinens alla funktioner.

  ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion. Det har vi tagit fasta på. För alla Rottne-maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet. Stilleståndstiden är dyrbar för maskinägaren och med snabb tillgänglighet kan tiden för underhåll, service och reparationer minimeras. Motorrummet blir snabbt åtkomligt när motorhuven fälls framåt och bukplåten enkelt sänks ner.

  I vår hytt med modern design sitter föraren verkligen sitter i centrum

  Den rymliga och komfortabla hytten har en modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger en mycket god sikt såväl i närområdet som uppåt. Hytten är försedd med ett flertal förvaringsfack samt värmeskåp för matlåda. Klimatanläggningen med filter för både friskluft och recirkulationsluft har hög fläktkapacitet. Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare. 2017 firar Comfort Line 10 år – och är därmed ett väl beprövat system. Sedan starten har Comfort Line utvecklats med bland annat förbättrad mjukvara, robustare konstruktion och exaktare positionering.