Rottne F11D

  12 tons lastkapacitet

  Rottne  F11D är vår nya 8-hjuliga skotare med 12 tons lastkapacitet – en stark arbetshäst som med hög dragkraft ger mjuk och följsam körning i besvärlig terräng. Den låga tyngdpunkten gör att skotaren blir mycket stabil.


  1
  2
  3
  1

  Hjulen, som är 24,5″, ger god manövrerbarhet även i tuff terräng.

  2

  Hytten är samma som på alla Rottne-skotare med hög komfort och modern design. Givetvis kan den utrustas med vårt hyttdämpningssystem Comfort Line som ger föraren mjuk och stötfri terrängkörning.

  3

  Våra John Deere-motorer användar teknologi med återledning av kylda avgaser (EGR-system) och turbokompressor med variabelt laddlufttryck (VGT).

  Med 12 tons lastkapacitet och många olika tillval som krantilt, schaktblad, dubbelteleskop och en balanserad boggie är det möjligt att anpassa skotaren för olika arbetsområden.

  • 12 tons lastkapacitet
  • Kraftig ramkonstruktion med midjelås
  • Boggi med 700 x 24,5 hjul
  • Miljömotor Steg 4 (Final Tier 4) 125 kW
  • Dragkraft 167 kN
  • Styrkraft 68 kNm
  • Styrvinkel 45 grader
  • Svetsade lastbankar
  • Krantilt, schaktblad och Boggilyft som tillval
  • RK105-kran med två olika räckvidder

  I vår hytt med modern design sitter föraren verkligen sitter i centrum

  Den rymliga och komfortabla hytten har en modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger en mycket god sikt såväl i närområdet som uppåt. Hytten är försedd med ett flertal förvaringsfack samt värmeskåp för matlåda. Klimatanläggningen med filter för både friskluft och recirkulationsluft har hög fläktkapacitet.
  Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare.

  Vårt maskinstyrsystem ger en god överblick över maskinens alla funktioner.

  ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion. Det har vi tagit fasta på.

  För alla Rottne-maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet. Stilleståndstiden är dyrbar för maskinägaren och med snabb tillgänglighet kan tiden för underhåll, service och reparationer minimeras. Motorrummet blir snabbt åtkomligt när motorhuven fälls framåt och bukplåten enkelt sänks ner.

  Den tippbara hytten öppnar upp hela drivlinan för inspektion och service.Hytten har så stor tippvinkel att tyngre komponenter kan lyftas ur dragarramen med hjälp av en enkel lyftanordning. Hela elcentralen öppnas upp för service och inspektion via en låsbar lucka på hyttens utsida. Säkringar kan föraren kontrollera från sin plats i förarstolen.