Rottne F10D

  Rottne F10D är en skotare med perfekta egenskaper för att utföra ett bra arbete i trånga gallringsbestånd.

  ROTTNE F10D är uppföljaren till den populära Rottne F10B och har alla egenskaper som krävs för en gedigen gallringsskotare. Stabilitet, smidighet och god spårning tillsammans med lågt marktryck och god bärighet är de mest utmärkande egenskaperna för maskinen.

  1
  2
  3
  1

  Våra John Deere-motorer användar teknologi med återledning av kylda avgaser (EGR-system) och turbokompressor med variabelt laddlufttryck (VGT).

  2

  Comfort Line – En hytt med den goda kombinationen av komfort och funktion skapar en optimal arbetsmiljö

  3

  På lastområdet finns inåtgående lutningar, varigenom risken att trimma träden är lägre när lasten lutas.

  Förbättrad transmission ger maskinen ökad dragkraft

  Rottne F10D har en väl utvecklad och förbättrad transmissionen jämfört med sin föregångare med närmare 5 % ökad dragkraft och närmare 8 % ökad motoreffekt. Rottne F10D har en ny dieselmotor med högre effekt och den senaste reningstekniken som med god marginal uppfyller kraven på avgasrening enligt Final Tier 4 (FT4).

  Ergonomisk förarplats med komfort i lyxklass

  Stor och bekväm hytt Den rymliga och komfortabla hytten har en modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger en mycket god sikt såväl i närområdet som uppåt. Hytten är försedd med ett flertal förvaringsfack samt värmeskåp för matlåda. Klimatanläggningen med filter för både friskluft och recirkulationsluft har hög fläktkapacitet. Comfort Line firar 10 år Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare. 2017 firar Comfort Line 10 år – och är därmed ett väl beprövat system. Sedan starten har Comfort Line utvecklats med bland annat förbättrad mjukvara, robustare konstruktion och exaktare positionering.

  Ett maskinstyrsystem som ger god överblick över maskinens funktioner

  ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion.

  För alla Rottne-maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet. Stilleståndstiden är dyrbar för maskinägaren och med snabb tillgänglighet kan tiden för underhåll, service och reparationer minimeras. Motorrummet blir snabbt åtkomligt när motorhuven fälls framåt och bukplåten enkelt sänks ner. Den tippbara hytten öppnar upp hela drivlinan för inspektion och service. Hytten har så stor tippvinkel att tyngre komponenter kan lyftas ur dragarramen med hjälp av en enkel lyftanordning. Hela elcentralen öppnas upp för service och inspektion via en låsbar lucka på hyttens utsida. Säkringar kan föraren kontrollera från sin plats i förarstolen.