Rottne H21D

Rottne H21D on täydellinen harvesteri järeän metsän päätehakkuuseen

Uusi ROTTNE H21D on saatavilla 6-, tai 8-pyöräisenä versiona ja se on varustettu loistavan hyötysuhteen dieselmoottorilla, joka täyttää vaivatta neljännen sukupolven dieselmoottoreiden päästövaatimukset (FT4). Harvesterissa on uusi hydrostaattinen vaihteisto joka mahdollistaa 230 kN vetovoiman, erilliset hydrauliset pumput kuormaajalle ja harvesteripäälle, sekä nivelletty ohjaamo joka tarjoaa erinomaisen näkyvyyden työmaalle. Luotettava, vakaa ja moderni suuren kapasiteetin harvesteri vaativiin päätehakkuisiin.

1
2
3
1

Vaihtoehtoina isot LogMax 7000, SP 761 ja EGS 706 harvesteripäät.

2

Comfort Line vaimennettu pyörivä ja vakaava ohjaamo on täydellinen työpiste kuljettajalle.

3

Kone on saatavana 6- tai 8-pyöräisenä.

ROTTNE H21D on varustettu tehokkaalla, luontoystävällisellä 6-sylinterillä neljännen sukupolven (227 kW/ 305 hp) moottorilla, joka täyttää vaivatta nykyiset dieselmoottoreille asetetut päästövaatimukset.

POWER TECH PSS moottori on varustettu modernilla 4-venttiilimoottorilla, yhteispaineruiskutuksella ja peräkkäin asennetulla kaksiturboahtimella jotka mahdollistavat erinomaisen voimansiirron (1351 Nm), ja reagoinnin kaasutukseen. Harvesteria voidaan operoida tästä syystä alhaisilla kierroksilla, joka vähentää koneen melua, tärinää ja tietysti myös polttoaineenkulutusta.

Uudenmallisen ohjaamon moderni suunnittelu takaa kuljettajan mukavuuden.

Ohjaamo kääntyy 90 astetta, tasaa 15 asteen erot ja seuraa automaattisesti kuormaajan liikkeitä sivulta toiselle. Halutessaan kuljettaja voi tehdä tämän myös manuaalisesti hallintakahvan avulla. Ergonomisesti suunniteltu operointiasema sisältää tarkoin harkitusti sijoitetut hallintalaitteet kuljettajan istuimen molemmilla sivuilla ja edessä. Kuljettajan penkissä on mukavuutta lisäävä ilmanpainejousitus sekä Airvent – ominaisuudet. Säädettävissä käsinojissa on ohjauspaneeliin integroituna yleisimmät puun kaatoon ja karsimiseen tarvittavat painikkeet.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä päätietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat kuljettajan edessä sijaitsevan kosketusnäyön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

ROTTNE Forester on uusi, luotettava ja paranneltu mittauslaitejärjestelmä.

ROTTNE Forester on uuden sukupolven mittalaite, joka täyttää StanForD 2010-vaatimukset. Ohjaamo sisältää kuljettajan eteen sijoitetun suuren ja selkeän 15 tuuman kosketusnäytön ja sekä näppäimistön joiden avulla järjestelmän käyttö on helppoa. Näytöstä kuljettaja näkee kulloinkin harvesteripään käsittelyssä olevan rungon halkaisijan ja pituuden, sekä muut tärkeät tiedot. Tuotantoraporttien tulostaminen on helppoa ohjaamon kattopaneelin integroidun tulostimen avulla.

RK250 kuormaajassa on kallistuva kuormausjalusta ja 11 metrin ulottuvuus.

Kuormaaja on sijoitettu suoraan telin yläpuolelle harvesterin optimaalisen vakauden takaamiseksi. Tämä mahdollistaa myös suurien harvesteripäiden, kuten EGS705 ja SP761LF, käytön maksimiulottuvuudella.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vie. Koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavassa paikassa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo tekee työstä entistä helpompaa.

EGS706

EGS 706 on vankkarakenteinen harvesteripää, joka on suunniteltu Rottne H21 harvesterille. Se on voimakas ja vakaa harvesteripää 75cm leikkaushalkaisijalla ja kaksivaihteisella hydraulisesti kontrolloidulla syötöllä (3,5m/s tai  5,2m/s), jotka ovat tarpeen järeissä päätehakkuissa. Siinä on viisi syöttörullaa, joista kaksi on sijoitettuna harvesteripään sivuille ja kolme runkoon. Tämä tarjoaa saman edun kuin EGS 596, eli asettelu alentaa alakarsimaterään kohdistuvaa painetta, vähentää kitkaa ja parantaa syöttövoimaa. Ylä- ja alakarsimateriä sekä rullia voidaan operoida yhtäaikaisesti tai erikseen. Paksuusmittaus tapahtuu alakarsimaterien sensoreiden avulla ja pituusmittaus erillisellä mittapyörällä.

LOGMAX7000C

Log Max 7000C harvesteripäässä on vahva runko, jossa yhdistyy nopeus ja voima. Se suoriutuu erityisen hyvin raskaista ja oksaisista rungoista. Vaihtuvan voiman syöttörullamoottorit tarjoavat nopean prosessoinnin pienemmillä rungoilla ja automaattisesti mukautuvan voiman jykevämpioksaisille puille. Tarkasti sijoitetut, kestävät suojat suojelevat pään rungon sisäisiä herkempiä komponentteja ja letkuja vahingoilta. Korkean toimintakyvyn sahahydrauliikka mahdollistaa alasahan toiminnan sujuvuuden kaikkien runkokokojen nopeaan katkaisuun.

LOGMAX6000B

Log Max 6000B on kevytrakenteinen harvesteripää joka soveltuu päätehakkuisiin. Siinä yhdistyy keveys ja tehokkuus ja se on erityisesti suunniteltu suuripyöräisille kuormatraktoreille. Log Max 6000B rakentamisessa on hyödynnetty toimintavarmaa hydrauliikkaa jonka maksimaalinen hydraulinen paine on 260 baria (3,771 psi) ja maksimaalinen virtauspaine on 280l/min (74 gpm). Käytössä syöttörullat ovat aina kohtisuoraan runkoa vasten, joka vähentää kitkaa ja syöttövaurioita. Syöttörullien asettelu takaa tarkat pituus ja paksuusmittaukset korkealaatuiselle puustolle. Tarkasti sijoitetut, kestävät suojat suojelevat pään rungon sisäisiä herkempiä komponentteja ja letkuja vahingoilta. Korkean toimintakyvyn sahahydrauliikka mahdollistaa alasahan toiminnan sujuvuuden kaikkien runkokokojen nopeaan katkaisuun. Log Max 6000B:a voidaan käyttää yhdessä Hultdins Supercut sahan kanssa.