Rottne H14C

Rottne H14C – Todellinen voimanpesä päätehakkuille

Rottne H14C on helppokäyttöinen harvesteri ja oikea voimanpesä. Monipuolinen harvesteri soveltuu niin harvennukseen kuin päätehakkuuseenkin. Harvesterissa on yhdellä taka-akselilla varustettu 6-pyöräinen runko ja etuteli, joka mahdollistaa erinomaisen liikkuvuuden vaikeassakin maastossa.


1
2
3
1

Vaihtoehtoina EGS 596, SP461/561 tai LogMax 5000 harvesteripää.

2

Comfort Line vaimennettu pyörivä ja vakaava ohjaamo on täydellinen työpiste kuljettajalle.

3

Isorenkainen kone on hyvä kulkemaan vaativassakin maastossa.

Vakaalla rungolla ja matalalla painopisteellä varustettu Rottne H14C on tehokas harvesteri joka on suunniteltu niin harvennukseen kuin päätehakkuuseenkin.

Harvesterin vakaa suunnittelu tarjoaa monia etuja. Rengasrungon takaosa on suunniteltu siten, että se tarjoaa hyvän vastapainon joka mahdollistaa vakaan työskentelyn hankalissakin paikoissa, kuten alamäissä.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä päätietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäyön välityksellä. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Uusi RK140 nosturi on suunniteltu ja kehitetty Rottne H14 harvesteria varten.

RK140 liikeratakuormaaja on sijoitettu telin päälle ja sen kallistusominaisuus mahdollistaa erinomaisen liikkuvuuden niin eteen kuin taaksekin. Nosturin perusmalli sisältää 10 metrin ulottuvuuden jota voidaan erillisellä lisäosalla korottaa jopa 12 metriin saakka riippuen kulloinkin käytettävästä harvesteripäästä.

ROTTNE H14C harvesterissa on tehokas 6-sylinterinen kolmannen sukupolven dieselmoottori, joka täyttää dieselmoottorien nykyiset päästövaatimukset vaivattomasti.

POWER TECH PLUS moottori on varustettu modernilla nelisylinterisellä teknologialla, yhteispaineruiskutuksella ja muuttuvasiipisellä turboahtimella, jotka mahdollistavat erinomaisen voimansiirron ja reagoinnin kaasutukseen. Harvesteria voidaan operoida tästä syystä alhaisilla kierroksilla, joka vähentää koneen melua, tärinää ja tietysti myös polttoaineenkulutusta.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vie. Koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaa koneiston helpon saavutettavuuden ja tekee työstä entistä helpompaa.

EGS 596

EGS 596 on monipuolinen harvesteripää Rottne H11, H14 tai H21 – koneille. Päässä on kolme syöttörullaa joista kaksi on sijoitettuna pään sivuille jotka työntävät rungon kolmannen syöttörullan ulottuville. Tällä tavoin sijoitetut syöttörullat takaavat tukevan otteen rungosta, alentaen karsimaterään kohdistuvaa painetta ja mahdollistaen paremman syöttövoiman. Kuljettaja voi operoida ylä- ja alakarsimateriä yhtäaikaisesti tai erikseen. Paksuusmittaus tapahtuu alakarsimaterien sensoreiden avulla ja pituusmittaus erillisellä mittapyörällä.

SP461 LF

Nopea ja monipuolinen harvesteripää suunniteltuna minimaaliseen kitkaan ja maksimaaliseen tuotantoon. Keveys yhdistettynä kompaktiin kokoon takaa sulavan ja helpon sijoittelun pienessäkin tilassa ja tekee siitä täydellisesti harvesteripään harvennukseen.

Harvesteripää saavuttaa parhaan tuotantotehonsa puustossa jonka rinnankorkeusläpimitta on 10-25 cm, mutta kykenee harventamaan myös paksumpaa puustoa tehokkaasti. SP 461 LF on kaikin tavoin loistava pienen kokoluokan harvesteripää.

SP561 LF

Erittäin tuottelias harvesteripää on suunniteltu minimaaliseen kitkaan ja maksimaaliseen tuotantotehoon. Se on suunniteltu monipuolisiin tehtäviin ja tarjoaa erinomaiset ominaisuudet kevyisiin harvennuksiin ja päätehakkuisiin.

Kompakti koko ja mahdollisuus tarkkaan karsintatyöhön jopa 30 millimetriin korkeudella mahdollistavat kevyen puuston korkealaatuisen ja nopean harvennuksen. Älykäs LogHold-teknologia ja suhteellisesti kulmatut syöttörullat muodostavat erinomaisen puristuspaineen ja takaavat korkean tuotantotehon myös järeämmissä hakkuissa. SP561 on kompakti, tarkka ja monipuolinen.

Harvesteripää saavuttaa parhaan tuotantotehonsa rungoilla joiden rinnankorkeusläpimitta on 15 – 35 cm, mutta kykenee käsittelemään myös paksumpaa puustoa tehokkaasti.