Rottne F18D

Turvallinen, vakaa ja voimakas, todellinen maailmanluokan ajokone.

ROTTNE F18D on suuri ajokone 18 tonnin kantavuudella, tarjoten parempaa tehokkuutta pitkille puunkuljetusmatkoille. Muuntautuva kuormatila on saatavilla lisävarusteena. Portaaliakseliteli ja suuret leveät pyörät alentavat pintapainetta ja tarjoavat sujuvan ja pehmeän kyydin kaikissa olosuhteissa. Vaunu on saatavilla kahdella eri runkopituudella ja kuormatilassa on erittäin alhainen painopiste.


1
2
3
1

Väkivahta 9-litrainen John Deere moottori kuljettaa konetta vaativimmissakin olosuhteissa.

2

Ohjaamon suuret ikkunat antavat hyvän näkyvyyden ympäröivään maastoon. Comfort Line vaimennus antaa tasaisen kyydin kaikissa maastoissa.

3

Kone on saatavilla myös suurilla 30,5” renkailla – Tällöin etenemiskyky on taattu niin lumessa kuin kivikossa.

ROTTNE F18D sisältää tarkoin tasapainotetun tehonsiirron voimakkaan diesel-moottorin avulla, jonka vääntö riittää myös alhaisemmilla kierroksilla mutta saavuttaa maksimaalisen kapasiteettinsa kierrosten ollessa 1,000 – 1,500 minuutissa.

Vaihteisto on hydrostaattinen kahdella hydraulisella moottorilla ja kolmivaihteisella automaattisella vaihdelaatikolla. Vaihdelaatikko ja moottori tekevät tehtävänsä vaivatta myös täydellä kuormalla, sillä yhdessä ne tuottavat 26 tonnin vetovoiman ja täten maksiminopeutta voidaan ylläpitää myös täydellä kuormalla. Portaaliakseliteli ja suuret leveät pyörät alentavat pintapainetta ja tarjoavat sujuvan ja pehmeän kyydin kaikissa olosuhteissa. Vaunu on saatavilla kahdella eri runkopituudella ja kuormatilassa on erittäin alhainen painopiste. Hydraulisesti säädettävä sermi mahdollistaa vaunun muokkaamisen lyhyemmille runkopituuksille optimaalisen painojakauman ja vakauden saavuttamiseksi. Pankot leveyssäädettävälle kuormatilalle ovat saatavilla lisävarusteena.

Ohjaamo on valoisa, tilava ja hiljainen, tarjoten kuljettajalle ihanteellisen työympäristön.

Ergonomisesti suunniteltu ohjauspaneeli tarjoaa kaikki useimmin käytetyt toiminnot, jotta kuljetustyöt sujuvat turvallisesti ja sulavasti. Ohjaamo on riittävän tilava suorana seisomiseen ja sen erinomainen äänieristys pitää melutason matalana. Ohjaamon tehokkaassa ilmastointijärjestelmässä on suodattimet sekä ulko-, että kiertoilmalle joista kuljettaja saa nauttia 16 hytin alaosaan sijoitetun säädettävän puhaltimen avulla. Katossa on myös erilliset säädettävät tuuletusaukot. Ilmajousitettu penkki leveine käsinojineen on varustettu monipuolisilla säädöillä. Ohjaamoon on lisävarusteena saatavissa myös COMFORT LINE jousitusjärjestelmä, joka takaa kuljettajalle sulavan, tärinästä ja terävistä iskuista vapaan maastoajon.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä ajotietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vievät. ROTTNE F18D huoltoon ja korjauksiin käytettävä aika vähenee, sillä koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaavat koneiston helpon saavutettavuuden ja yhdessä ne tekevät työstä entistä helpompaa.

Viestintä ajokoneiden, harvesterien ja asiakkaiden välillä on entistä tärkeämpää toiminnan tuottavuuden ja järkevyyden kannalta.

Tiedot päivittäisistä tuotantomääristä ja puukuormien sijainneista tulevat olemaan tärkeä osa kaikkien kuljettajien työpäiviä. Ajokoneen tietokone on lisävaruste, joka yksinkertaistaa raportointia ja tarjoaa mahdollisuuden tarkkaan tuotannon seurantaan.

Ajokoneen ajotietokone koostuu tietokoneesta, sekä värillisestä kosketusnäytöstä. Laitteiston avulla tuotannon tietojen ja työkarttojen jakaminen harvesterista ajokoneeseen sujuu automaattisesti, täten varmistaen, että kaikki kaadetut rungot tulee kerättyä.

Ajotietokonetta voidaan käyttää keräämään tiedot päivittäisistä tuotantomääristä, koordinaatit tienvarsien puukuormien sijainneista sekä lastauksiin, purkuihin ja huoltoihin käytetyn ajan jälkiseurantaan.

ROTTNE F18D:hen on lisävarusteena saatavissa levennetty kuormatila, Wide Load tai Wide Load XL.

Wide Load sisältää mekaanisesti eri leveyksille mukautuvan pankon ja hydraulisesti eri leveyksille mukautuvan sermin. Wide Load XL sisältää monipuolisesti mukautuvan kuormatilan hydraulisilla karikoilla ja hydraulisesti eri leveyksille mukautuvan sermin. Molemmat mallit parantavat kuorman painojakaumaa ja tasapainoa kuorman jakautuessa leveämmälle korkeuden sijaan. Wide Load XL tarjoaa myös helpomman ja nopeamman käytettävyyden lastauksen ja purun aikana.