Rottne F15D

Voimakas ja erittäin luotettava 8-pyöräinen ajokone 14 tonnin kantavuudella.

ROTTNE F15D ajokone soveltuu harvennuksiin ja päätehakkuisiin, joten se tarjoaa monipuolisuudellaan hyvää vastinetta rahalle. 8-pyöräinen ajokone on varustettu portaaliakselitelillä, kavennetulla rungolla ja runkonivelen alta korotetulla maavaralla, joten koneella eteneminen sujuu vaivatta vaikeassakin maastossa. Ohjaamon suuret ikkunat ja matalalle sijoitettu moderni ohjauspaneeli tarjoaa erinomaisen näkyvyyden kuljettajalle.


1
2
3
1

Väkivahta 6-sylinterinen John Deere moottori kuljettaa konetta vaativimmissakin olosuhteissa.

2

Ohjaamon suuret ikkunat antavat hyvän näkyvyyden ympäröivään maastoon. Comfort Line vaimennus antaa tasaisen kyydin kaikissa maastoissa.

3

Kuormatila on saatavana levitettävänä, sekä hydraulisesti nousevilla tolpilla.

Rottne 15D on päivitetty versio aikaisemmasta suosikista SOLID14 ajokoneesta. Siinä on sama kapasiteetti, mutta korkeampi suorituskyky.

Paranneltu moottorin tehonsiirto ja hydrostaattisten komponenttien uusi sukupolvi tarjoavat enemmän vetovoimaa ja mahdollisuuden korkeampiin nopeuksiin myös raskaalla kuormalla.

Ohjaamo on valoisa, tilava ja hiljainen tarjoten kuljettajalle ihanteellisen työympäristön.

Ergonomisesti suunniteltu ohjauspaneeli tarjoaa kaikki useimmin käytetyt toiminnot, jotta kuljetustyöt sujuvat turvallisesti ja sulavasti. Ohjaamo on riittävän tilava suorana seisomiseen ja sen erinomainen äänieristys pitää melutason matalana. Ohjaamon tehokkaassa ilmastointijärjestelmässä on suodattimet sekä ulko-, että kiertoilmalle joista kuljettaja saa nauttia 16 hytin alaosaan sijoitetun säädettävän puhaltimen avulla. Katossa on myös erilliset säädettävät tuuletusaukot. Ilmajousitettu penkki leveine käsinojineen on varustettu monipuolisilla säädöillä. Ohjaamoon on lisävarusteena saatavissa myös COMFORT LINE jousitusjärjestelmä, joka takaa kuljettajalle sulavan, tärinästä ja terävistä iskuista vapaan maastoajon.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä ajotietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vievät. ROTTNE F15D huoltoon ja korjauksiin käytettävä aika vähenee, sillä koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaavat koneiston helpon saavutettavuuden ja yhdessä ne tekevät työstä entistä helpompaa.

Viestintä ajokoneiden, harvesterien ja asiakkaiden välillä on entistä tärkeämpää toiminnan tuottavuuden ja järkevyyden kannalta.

Tiedot päivittäisistä tuotantomääristä ja puukuormien sijainneista tulevat olemaan tärkeä osa kaikkien kuljettajien työpäiviä. Ajokoneen tietokone on lisävaruste, joka yksinkertaistaa raportointia ja tarjoaa mahdollisuuden tarkkaan tuotannon seurantaan.

Ajokoneen ajotietokone koostuu tietokoneesta, sekä värillisestä kosketusnäytöstä. Laitteiston avulla tuotannon tietojen ja työkarttojen jakaminen harvesterista ajokoneeseen sujuu automaattisesti, täten varmistaen, että kaikki kaadetut rungot tulee kerättyä.

Ajotietokonetta voidaan käyttää keräämään tiedot päivittäisistä tuotantomääristä, koordinaatit tienvarsien puukuormien sijainneista sekä lastauksiin, purkuihin ja huoltoihin käytetyn ajan jälkiseurantaan.