Rottne F13D

ROTTNE F13D on tehokas ja monipuolinen, korkean kuormankantokyvyn ajokone, joka soveltuu niin harvennuksiin kuin päätehakkuisiinkin.

Ajokoneen ohjattava takavaunu mahdollistaa monipuolisen työn metsässä minimaalisilla maastovaurioilla. Rottne F13D on 8-pyöräinen 13 tonnin kantavuudella varustettu ajokone. Ajokoneessa on vahva runko, jonka avulla päätehakkuiden puumäärät liikahtavat tienvarteen ongelmitta, Tämän ohella ohjattava takavaunu mahdollistaa ketterän harvennuksilla liikkumisen. Erinomainen huollettavuus lyhentää huoltoon käytettyä aikaa ja säästää rahaa. Uudistettu ohjaamo tarjoaa kuljettajalle erinomaista mukavuutta.


1
2
3
1

Väkivahta 6-sylinterinen John Deere moottori kuljettaa konetta vaativimmissakin olosuhteissa.

2

Ohjaamon suuret ikkunat antavat hyvän näkyvyyden ympäröivään maastoon. Comfort Line vaimennus antaa tasaisen kyydin kaikissa maastoissa.

3

F13D on ainut kuormatraktori maailmassa, johon on saatavana kääntyvä takateli. Tämä tekee koneesta erittäin ketterän ahtaimmissakin paikoissa.

Nivelletyn vaunun ansiosta ajokoneen ohjauskulma on lisääntynyt 43 asteesta 56 asteeseen, jonka ansiosta korkean kuormankantokyvyn Rottne F13D on monipuolinen keskikokoluokan harvennusajokone.

Vaunun ohjaus on normaalisti yhteydessä ajokoneen runkoohjaukseen, mutta sitä voidaan erikseen ohjata myös hallintakahvalla. Tällä tavoin ajokoneesta tulee helpompi operoida myös hankalissa paikoissa, kuten peruuttaessa kapealla tienkaistaleella. Automaattisella ohjauksella rungon nivelohjaus ja vaunuohjaus ovat synkronoitu, joten kuormatraktori ja vaunu kulkevat identtistä reittiä, joka alentaa ohjausvirheistä johtuvien vahinkojen riskiä kapeilla teillä.

ROTTNE F13D ajokoneessa on tehokas 6-sylinterinen Stage V sukupolven dieselmoottori, joka täyttää dieselmoottorien nykyiset päästövaatimukset vaivattomasti.

POWER TECH PLUS moottori on varustettu modernilla kuusisylinterisellä teknologialla, yhteispaineruiskutuksella ja muuttuvasiipisellä turboahtimella, jotka mahdollistavat erinomaisen voimansiirron ja reagoinnin kaasutukseen. Moottoria voidaan operoida tästä syystä alhaisilla kierroksilla, joka vähentää koneen melua, tärinää ja tietysti myös polttoaineenkulutusta.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä ajotietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vievät. ROTTNE F13D huoltoon ja korjauksiin käytettävä aika vähenee, sillä koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaavat koneiston helpon saavutettavuuden ja yhdessä ne tekevät työstä entistä helpompaa.

Uudessa modernin designin ohjaamossa, kuljettaja on keskipisteessä.

Suuret ikkunat ja alhaalle asennettu ohjauspaneeli takaavat erinomaisen näkyvyyden kaikkialle koneen ympärille. Ohjaamo on riittävän tilava suorana seisomiseen ja sen erinomainen äänieristys pitää melutason matalana. Ohjaamossa on monia säilytyslokeroita ja erillinen lämmitetty tila ruoan säilytykselle. Ohjaamon tehokkaassa ilmastointijärjestelmässä on suodattimet sekä ulko-, että kiertoilmalle joista kuljettaja saa nauttia 16 hytin alaosaan sijoitetun säädettävän puhaltimen avulla. Katossa on myös erilliset säädettävät tuuletusaukot. Ajokoneen ohjaamo täyttää vaivatta metsäkoneille asetetut turva- ja ergonomiavaatimukset. Ohjaamoon on lisävarusteena saatavissa myös COMFORT LINE jousitusjärjestelmä, joka takaa kuljettajalle sulavan, tärinästä ja terävistä iskuista vapaan maastoajon.