Rottne F11D

Uusi keskikokoluokan haastaja 12 tonnin kantavuudella.

Uusi 8-pyöräinen ajokone Rottne F11D on vahva työhevonen joka erinomaisella vetovoimallaan tarjoaa pehmeän ja ketterän operoinnin vaikeassakin maastossa matalan painopisteen taatessa koneen vakauden. Rottne F11D:n erinomainen ohjattavuus ja kompakti koko tekevät siitä erittäin miellyttävän työympäristön kuljettajalle.


1
2
3
1

24,5” pyörät antavat hyvän etenemiskyvyn haastavassakin maastossa.

2

Ohjaamon isot ikkunat antavat hyvän näkyvyyden ympäröivään maastoon. Comfort Line vaimennus antaa tasaisen kyydin kaikissa maastoissa.

3

Väkivahva John Deere moottori tarjoaa korkean vääntömomentin yhdistettynä matalaan kulutukseen.

12 tonnin kantavuudella ja sellaisilla lisävarusteilla kuten nosturin kallistus, puskulevy ja vakautettu teli, F11D on muokattavissa moneen eri työvaiheeseen.

  • 12 tonnin kantavuus
  • Vahva runko ja runkolukon rakenne
  • Teli 700×24,5 renkailla
  • 4-sylinterinen moottori, 125kW 4. sukupolvi (FT4)
  • 167 kN vetovoima
  • 68 kNm ohjausvoima
  • 450 ohjauskulma
  • Hitsatut lastauspankot
  • Telinosto, nosturin kallistus ja puskulevy lisävarusteina
  • RK85 nosturi eri pituuksilla

Uudessa modernin designin ohjaamossa, kuljettaja on keskipisteessä.

Suuret ikkunat ja alhaalle asennettu ohjauspaneeli takaavat erinomaisen näkyvyyden kaikkialle koneen ympärille. Ohjaamo on riittävän tilava suorana seisomiseen ja sen erinomainen äänieristys pitää melutason matalana. Ohjaamossa on monia säilytyslokeroita ja erillinen lämmitetty tila ruoan säilytykselle. Ohjaamon tehokkaassa ilmastointijärjestelmässä on suodattimet sekä ulko-, että kiertoilmalle joista kuljettaja saa nauttia 16 hytin alaosaan sijoitetun säädettävän puhaltimen avulla. Katossa on myös erilliset säädettävät tuuletusaukot. Ajokoneen ohjaamo täyttää vaivatta metsäkoneille asetetut turva- ja ergonomiavaatimukset. Ohjaamoon on lisävarusteena saatavissa myös COMFORT LINE jousitusjärjestelmä, joka takaa kuljettajalle sulavan, tärinästä ja terävistä iskuista vapaan maastoajon.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä ajotietokoneeseen. Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vievät.

ROTTNE F11D huoltoon ja korjauksiin käytettävä aika vähenee, sillä koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaavat koneiston helpon saavutettavuuden ja yhdessä ne tekevät työstä entistä helpompaa.