Rottne F10D

Rottne F10D on varustettu erinomaisilla valmiuksilla tiheikön harvennukseen ja kevyisiin päätehakkuisiin soveltuva ajokone ensiluokkaiseen työhön.

ROTTNE F10D on jatkokehitetty malli suositusta F10 ajokoneesta ja se sisältää kaikki aidolta ohennusajokoneelta vaadittavat ominaisuudet, se on vakaa, ketterä ja helppo hallita. Ohjaamon suuret ikkunat ja ohuet ikkunapilarit tarjoavat erinomaisen näkyvyyden työmaalle jolla toiminta on helppoa ROTTNE D5 ohjausjärjestelmän tarjotessa mahdollisuuden henkilökohtaisten asetusten säätämiseen ja parhaaseen mahdolliseen työtulokseen.

1
2
3
1

4-sylinterinen John Deere moottori on pienikulutuksinen voimanpesä.

2

Comfort Line-vaimennetun ohjaamon isot ikkunat antavat hyvän näkyvyyden ympäröivään maastoon.

3

Kuormatilassa on sisäänpäin kallistetut tolpat, jolloin vaara puiden kolhimisesta on pienempi kuorman kallistuessa.

Paranneltu ajohydrauliikka lisää moottorin vetovoimaa.

F10D:ssä on  pitkälle kehitetty ja parannettu ajohydrauliikka edeltäjäänsä nähden. Täydellä kuormalla F10D painaa yli 21 tonnia, mutta siitä huolimatta se kiipeää vaivatta myös jyrkät mäet suuren tehonsa ja voimansiirron erinomaisen vetovoiman ansiosta.

Uudessa modernin designin ohjaamossa, kuljettaja on keskipisteessä.

Suuret ikkunat ja alhaalle asennettu ohjauspaneeli takaavat erinomaisen näkyvyyden kaikkialle koneen ympärille. Ohjaamo on riittävän tilava suorana seisomiseen ja sen erinomainen äänieristys pitää melutason matalana. Ohjaamossa on monia säilytyslokeroita ja erillinen lämmitetty tila ruoan säilytykselle. Ohjaamon tehokkaassa ilmastointijärjestelmässä on suodattimet sekä ulko-, että kiertoilmalle joista kuljettaja saa nauttia 16 hytin alaosaan sijoitetun säädettävän puhaltimen avulla. Katossa on myös erilliset säädettävät tuuletusaukot. Ajokoneen ohjaamo täyttää vaivatta metsäkoneille asetetut turva- ja ergonomiavaatimukset. Ohjaamoon on lisävarusteena saatavissa myös COMFORT LINE jousitusjärjestelmä, joka takaa kuljettajalle sulavan, tärinästä ja terävistä iskuista vapaan maastoajon.

Ohjausjärjestelmä tarjoaa hyvän yleiskuvan koneen toiminnoista.

ROTTNE D5 ohjausjärjestelmä perustuu CAN väylä – teknologiaan ja se hallitsee moottorin, vaihteiston ja kuormaajan toimintoja. Useita ohjausyksiköitä on sijoitettu lähelle kuljettajan ohjauspainikkeita ja ne ovat suoraan yhteydessä ajotietokoneeseen.

Asetusten hallinta, järjestelmän toiminnan tarkkailu ja vianmääritys kaikki tapahtuvat käsinojaan sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmäilmoitukset viestitään kuljettajalle selkeästi ilmaistuna näytölle ilmestyvällä merkkivalolla, tekstillä ja merkkiäänellä.

Huollettavuus on tärkeimpiä asioita kehitettäessä kaikkia Rottne-metsäkoneita.

Kaikki aika tuotannosta pois, on erittäin kallista koneiden omistajille. Hyvä huollettavuus vähentää merkittävästi aikaa, jonka koneiden huolto, korjaus ja puhtaanapito vievät. ROTTNE F10D huoltoon ja korjauksiin käytettävä aika vähenee, sillä koko koneen moottoritila, elektroniikka sekä tietokoneet on helposti saavutettavissa paikoissa. Sähköisesti avattava konepeitto ja käännettävä ohjaamo takaavat koneiston helpon saavutettavuuden ja yhdessä ne tekevät työstä entistä helpompaa.